Den mänskliga själens fortsätta existens – spiritualismens fjärde princip!

Det är vetenskapligt bevisat att materia/energi inte kan förstöras, utan det ändrar form. Vi behöver bara undersöka verk av forskare och fysiker som Albert Einstein eller Niels Bohr.

Anden är del av den kreativa kraften och därför oförstörbar. Då döden inträffar av våra fysiska kroppar, går själen tillbaka till nästa dimension, även kallad andevärlden. Alla saker på jorden består bara av partiklar medan vår oförstörbara energi återvänder till vår andekropp som sedan finns i andevärlden.

I andevärlden har vi en andekropp som är en kopia av vår jordiska kropp men i en mycket finare form. Vi är samma individer på alla sätt, med samma personlighet och egenskaper. Vårt personliga ansvar upphör inte vid döden.

När vi reser genom livet lär vi oss av alla våra upplevelser och vi får kunskap och växer som människor. Döden innebär inte att den kunskapen försvinner, vi är samma person, utan en fysisk kropp. Vi går bara in i en annan miljö.

Vårt sätt att leva här kommer att avgöra vår andliga status i det kommande livet. Enligt princip #6 ” kommer du att bli behandlad som du behandlar andra”, ”som du sår får du skörda” och ”som du bäddar får du ligga”. Det du ger ut får du tillbaka. Vi förändras bara genom resultat av våra egna ansträngningar enligt princip #7.

Reinkarnation?

Själens existerar innan vi föds och efter vår fysiska död. Men betyder det att vi levt tidigare liv? Hänvisar denna princip till reinkarnation? Nej, det finns inga ”obestridliga fakta som kan bekräfta eller förneka det”. Det är upp till var och en att bestämma vad man vill tro på. Personligen tror jag på reinkarnation, men det är inte alla spiritualister som gör det.

Tror du på själens överlevnad? Tror du även på reinkarnation? Kommentera gärna här nedan.

Nästa söndag bloggar jag om spiritualismens femte princip: personligt ansvar!

Läs gärna om hur spiritualismen förändrade mig här!

Ljus & Kärlek MariaTherese

Hemsida: www.mithera.se

2 comments / Add your comment below

  1. Jag tror absolut på reinkarnation. Och att de som gått vidare finns med oss efter döden är jag också helt säker på. Hur ska det annars gå till att de kommer till mig och berättar saker som jag omöjligt skulle veta annars. Om jag inte var säker innan så är jag absolut övertygad om det nu.

Lämna ett svar

Till startsidan