Telepati – så fungerar det!

Telepati är en mental tankeläsning mellan två personer utan att de meddelar sig med hjälp av språk, koder, tecken eller andra signalfärger [1]. Det handlar vanligtvis om att en person skickar information och en annan person får den.

Ordet telepati” härrör från de grekiska termerna tele (“avlägsen” eller “avstånd”) och pathe (“förekomst” eller “känsla”). Så ordet telepati betyder ”att få känslor genom avstånd” [2].

Telepati definieras som ”direkt överföring av tankar från en person (avsändare eller agent) till en annan (mottagare eller percipient) utan att använda de vanliga sensoriska kanalerna för kommunikation, därav en form av extrasensorisk perception (ESP) [3]”.

Telepati är relaterat till människors känslomässiga tillstånd, både för avsändaren samt mottagaren av informationen. Jag läste att det är kvinnor som är mottagare och att en möjlig förklaring är att kvinnor är mer i kontakt med sina känslor och förlitar sig på intuition mer än män [4]. Jag känner mig lite skeptisk till det påståendet eftersom jag själv upplevt telepati med män.

Det är känt att telepati fungerar när tankar eller känslor skickas mellan människor som känner varandra väl och har samma våglängd. Många av oss har upplevt att en tanke fångas av en annan person. Till exempel tänker Maria på sin vän Sara, efter en stund ringer Sara till Maria i telefon. Maria frågar ”varför ringde du”? Och Sara svarar “Jag tänkte bara på dig och ringde dig”. Ibland tänker jag på vad jag ska äta till middag och kanske tänker jag på en kyckling. Plötsligt säger min man: ”Varför inte kyckling?”

Aboriginal i Australien accepterar telepati som en mänsklig fakultet, men de flesta andra samhällen anser att telepati är en speciell förmåga [5].

Så för att sammanfatta det skulle jag säga att det är telepati att skicka eller utstråla energi i form av en tanke som kan fångas av en annan människa eller ett djur.

Vad tror du om telepati? Har du upplevt det själv? Skriv gärna en kommentar här nedan.

Läs gärna mitt blogginlägg om “Djur och Telepati” här.

Ljus & Kärlek MariaTherese

Hemsida: www.mithera.se 

Bibliografi:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *