Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Dags för hund?

Sponsrat inlägg

Går du i tankarna att skaffa dig en hund? Vad roligt! Det finns en anledning till att de kallas för människans bästa vän. Hunden är nämligen ett av vår tids mest populära husdjur. Hund och katt måste väl ändå anses vara de vanligaste husdjuren att ha hemma.

När man tänker sig att det är dags att skaffa en hundkompis så är det mycket att tänka på.

Bland annat är det oerhört viktigt att man faktiskt tecknar en försäkring för sin nya livskamrat. Inte bara för hundens skull utan också för din. Om din hund av någon anledning behöver veterinärhjälp, vilket sker relativt ofta med djur, så kommer det att kosta en hel del om du inte har en försäkring.

Hos hundförsäkring.se kan du läsa om flera olika försäkringsbolag och vad just deras försäkringar täcker när behovet uppstår.

En hundförsäkring täcker oftast kostnader för vård av veterinär samt undersökningspriset i samband med att din hund har blivit sjuk eller skadad. Exakt vad som täcks beror på eventuella tilläggsförsäkringar samt vilket försäkringsbolag du har. Det är viktigt att kolla upp. Många försäkringar ger dig också ersättning vid så kallade dolda fel hos hunden. Sånt som hunden hade när du köpte den men som upptäcks efter att hunden har levererats till dig.

Om ekonomin är lite skral så finns det andra typer av försäkringar, till exempel den typen som bara ger dig ersättning i samband med olyckor. Den är såklart billigare i månaden eftersom den bara ersätter skador vid olyckor, inte sjukdomar eller förslitningsskador. Dock är skillnaden i månadskostnad inte särskilt stor så kan du så rekommenderas du att teckna en heltäckande försäkring.

Förutom den grundläggande försäkringen finns det hur många tillägg som helst att teckna. Det är mycket att tänka på när man skaffar sig en hund och ska försäkra den. Du kan till exempel lägga till försäkring för medicinska utgifter, medicin är ganska så dyrt men eftersom människor har det så kallade högkostnadsskyddet i Sverige så märker vi sällan av exakt hur dyrt det är. Men just medicin kan verkligen skena iväg snabbt. Speciellt som din hund får en sjukdom som du behöver behandla under en längre tid.

 

Lämna ett svar

Till startsidan